• butter & honey

5 ingredients sweet chestnut cake


O prăjitură absolut delicioasă pentru care aveți nevoie doar de 5 ingrediente principale... Vedeta prăjiturii este piureul de castane de la Râureni care dă prăjiturii o aromă de vis. Textura este incredibil de pufoasă, asemănătoare cu cea a unui chech, dar gustul este de o mie de ori mai bun.Știu că pentru mulți piureul de castane sau castanele coapte trezesc dulci amintiri cu privire la copilărie, tinerețe sau o perioadă frumoasă din viață.

Piureul de castane este ceva ce mereu mă duce cu gândul la perioada copilăriei. Ca și copil abia așteptam toamna ca să pot mânca din nou un piure delicios de castane. Ce bine că acum nu mai trebuie să aștept, deoarece mereu pot găsi câte un borcan de piure de castane cu care să mă răsfăț.


Textura acestei prăjituri este de vis. În plus, este extrem de ușor de făcut. Așa că, nu mă mai lungesc cu vorba și vă las mai jos rețeta.

Cele 5 ingrediente principale de care aveți nevoie sunt:

4 ouă

2 linguri zahăr vanilat

2 borcane de piure de castane (440g)

80g unt moale

60g făină (și o linguriță de praf de copt)
Instrucțiuni pentru prăjitura de castane

1. Preîncălziți cuptorul la 180C și pregătiți cu hârtie de copt o tavă asemănătoare cu cea de cozonac.

2. Se separă ouăle.

3. Se bat albușurile alături de zahărul vanilat până când compoziția devine pufoasă.

4. Într-un alt bol se bat cu un mixer gălbenușurile, untul și piureul de castane.

5. Adăugați făina și praful de copt în compoziția de castane.

6. Se încorporează albușurile în compoziția de castane.

7. Se toarnă aluatul într-o tavă și se lasă în cuptor aproximativ 30 de minute la 180C


După ce prăjitura a fost scoasă din cuptor și s-a răcit, se toarnă o glazură de ciocolată albă. Pentru această glazură, tot ce trebuie să faceți este să topiți 100g de ciocolată albă și să o turnați peste prăjitură.


Prăjitura de castane a devenit cu siguranță una dintre preferatele familiei mele, așă că, vă încurajez și pe voi să o încercați.


Să aveți o zi dulce!If you try the recipe tag me on instagram @dariaporumb and use the hashtag #butterxhoney 🖤141 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

©2020 by butter & honey. Proudly created with Wix.com